Csak így kaphat ingyen Windows 10-et, ha most XP vagy bármilyen nem jogtiszta Windows fut a gépén

by Super User
Hits: 8260

Miután a felhasználók és az újságírók is rengetegszer kérdezték, a Microsoft végre teljesen egyértelművé tette a helyzetet a Windows 10 ingyenességével kapcsolatban.

Az már egy ideje ismert, hogy a jogtiszta Windows 7/8 operációs rendszerrel rendelkezők egy éven át ingyen kapják majd meg a Windows 10-et. Arról viszont időnként egymásnak is ellentmondó információmorzsák kerültek elő, hogy a Windows XP-t, Vistát vagy nem legális Windowst használók, valamint a Windows oprendszerrel egyáltalán nem rendelkezők miként juthatnak majd ingyen az újdonsághoz.

 

A Microsoft most tiszta vizet öntött a pohárba ezzel kapcsolatban. A vállalat tájékoztatása szerint aki a fent felsoroltak közé tartozik, az egyetlen módon juthat ingyen a Windows 10-hez: ha egy hónapon belül feltelepíti számítógépére a Windows 10 előzetes (Preview) verzióját, és ezzel regisztrál a Windows Insider Programba.

A Windows Insider Program résztvevői a többieknél hamarabb kapnak meg bizonyos, még nem teljesen kész új Windows-funkciókat. Ezekkel senkinek nem kell tennie semmit, a Microsoft csupán azt figyeli (névtelen technikai adatokat gyűjtve), hogy melyik gépen milyen jól működnek az újítások. A Windows 10 ingyenes használatának feltétele a béta frissítések fogadása. (Ez a beállítás automatikus, megtartásáért nem kell kapcsolgatni semmit.)

A Windows 10 július 29-én jelenik meg, az előzetes verziót értelemszerűen még ez előtt kell a számítógépre telepíteni az ingyenességhez. Egy korábbi cikkünkben megnézheti, hogy az ön gépe egyáltalán alkalmas-e a Windows 10 futtatására. Ha ez stimmel, akkor a Windows 10 előzetes verziójának letöltéséről és a telepítés menetéről ide kattintva kap egy rövid, de minden fontos infót tartalmazó leírást.

 

forrás hvg.hu

 

Kiderült, mibe kerül majd a Windows 10

by Super User
Hits: 9282

A Microsoft eddig nem közölte, mennyibe kerül majd a cég legújabb, nyáron megjelenő operációs rendszere, a Windows 10. A Newegg.com nevű amerikai webshop valószínűleg véletlenül mégis közzé tette az árakat, az előrendelői oldal adatai szerint az OEM, vagyis a kész rendszerrel együtt megvásárolható Windows 10 Home 109,99 dollár (31 ezer forint), az ugyanilyen feltétellel beszerezhető Professional változat pedig 149,99 dollár (42 ezer forint) lesz. A szoftver dobozos változatának áráról továbbra sincs hír.

A Newegg nem először kerül ilyen helyzetbe, már az előző, 8-as Windows árai is náluk szivárogtak ki. Az új Windows ahhoz a változathoz képest 10 dollárral drágábban kerül majd a boltokba, állítólag legkésőbb augusztus 31-én.

Az már korábban kiderült, hogy a Windows 7 vagy 8.1 felhasználók egy évig ingyen frissíthetnek majd az új, 10-es változatra. A Microsoft úgy számol, hogy az új operációs rendszer 2-3 év alatt egymilliárd eszközre kerül majd fel.

 

(Forrás: index.hu )